J-Field 3.0.1.387 still freezing up...

Shawn Billings

Shawn Billings
5PLS
I've noticed that since Linux, Bluetooth behavior has changed. It causes problems when connecting to J-Tip after using Base/Rover setup. It seems that the LS is always trying to reconnect to the base. I've made it a habit to press Done lately and it seems to help. Prior to Linux, I never worried with pressing Done.
 

avoidthelloyd

New Member
I'll check when I get done with this job. I did have to restart my base the other day for the first time ever. Thank you for your time looking into this.
 

avoidthelloyd

New Member
I've noticed that since Linux, Bluetooth behavior has changed. It causes problems when connecting to J-Tip after using Base/Rover setup. It seems that the LS is always trying to reconnect to the base. I've made it a habit to press Done lately and it seems to help. Prior to Linux, I never worried with pressing Done.
I've had pretty bad experiences trying to get my LS to connect to my phone via bluetooth since Linux. I haven't been clicking DONE after base setup, but I'll start.
 

James Suttles

Active Member
0868, 0884 using TCP Base/Rover Doesn't lock up often, just once and a while.

Running LS-LS if the rover looses communication with the Base, the base has to be rebooted. I think that has already been reported. That happens randomly.
 

Adam

Well-Known Member
5PLS
I had two lockups today both after connecting to the base then walking away. I have never used the done or disconnect button but will start doing that.
 

Adam

Well-Known Member
5PLS
0868, 0884 using TCP Base/Rover Doesn't lock up often, just once and a while.

Running LS-LS if the rover looses communication with the Base, the base has to be rebooted. I think that has already been reported. That happens randomly.
The Moscow team knows about this specific issue. I hope it is fixed in the next update.
 

Sdrake14

Active Member
Ls #335 here. I had a freeze up today while I was in midst of a DPOS upload. Now the DPOS session will not complete on 2 points either....?
 

Sdrake14

Active Member
I just had another system freeze up today. It was in the middle of a base point shift to local during manual input. Got a screen with the Javad logo and had to hold power 10 seconds to shut down (siame as last freeze up).
 

Matt Johnson

Well-Known Member
5PLS
I just had another system freeze up today. It was in the middle of a base point shift to local during manual input. Got a screen with the Javad logo and had to hold power 10 seconds to shut down (siame as last freeze up).
Did you press Done after finishing with Base/Rover Setup to disconnect the Bluetooth?
 

Sdrake14

Active Member
I was not connect to any device by BT Matt. Doing the adjustment in the office. The same process just produced the freeze up again. The freeze actually occurred when in the manual key in screen and after I hit OK.
 

Michael Stazhkov

Developer
Staff member
5PLS
Doing the adjustment in the office. The same process just produced the freeze up again. The freeze actually occurred when in the manual key in screen and after I hit OK.
Could you send your project to support? I see crashes. We need to reproduce the issue, any details could help.
 

jack newsome

New Member
00322
no problems for first 1/2 of day, then froze up multiple times in the afternoon. Had to do hard re-boot then go back to base and re-start...
Will try "done" key today
 
I had issues like that has been described by the screen going to black and then it would not come back on and having to hold the on button down to reset. After talking to Adam he suggested making sure to Disconnect and then hit Done when shutting down and when I am starting the base. I have had no issues since then (knock on wood). That has been at least 2 weeks ago. I am running the latest release. S/N 522
 
Top